Glorieuze gehaktballen


Wim Ballieu kenden we wel als tv-kok, maar in zijn ballen hadden we nog nooit onze tanden gezet. Afgelopen weekend kwam daar verandering in. Op Gent smaakt stond een kraampje van Balls & Glory dat we niet zomaar voorbij konden lopen. Voor 6 stropkes (of 6 euro) konden we een exemplaar van 220 gram scoren met champignon en truffel of met ham en prei. We kozen voor de laatste vulling, die al tevoorschijn kwam na 1 hap.
Geen goedkope gehaktbal, maar eigenlijk is hij zijn prijs wel waard. Het vlees is van uitstekende kwaliteit en is lekker gekruid, de vulling is smaakvol en smeuïg, en met 1 gehaktbal is je honger al behoorlijk gestild. Blijkbaar zijn de ballen ook iets goedkoper (4,40 of 5 euro) en is de keuze aan vullingen uitgebreider als je ze in de winkel in de Sint-Jacobsnieuwstraat koopt. Op de website zagen we onder andere pompoen-salie, kervel-pancetta, rabarber en zelfs vegetarische ballen. Moeten we dringend eens uitproberen.

Labels: