Sardijnse smaakbommetjes


Beste mosseltjes ooit, bij Dolce far Niente
Italiaanse restaurants zijn er genoeg in Gent, maar een keuken die écht kan tippen aan de verfijnde en correct geprijsde gerechten die we deze zomer proefden bij Silvio in Bellagio, of de sympathieke (én spotgoedkope) keuken van Cascina Ca’ Bianca in Mombaldone, die vonden we hier nog niet. Aperto Chiuso in de Sleepstraat was tot nu toe onze favoriet: vers, smaakvol, leuk zitten en vriendelijke bediening. En pizza’s durven we al eens af te halen bij Firenze aan de Blandijnberg, als we ze niet zelf maken. Maar afgelopen weekend maakten we kennis met de Sardijnse keuken van Dolce far Niente…aan de Kortrijksesteenweg.
Oké, voor de prijzen die je in Italië betaalt kan je hier niet eten. Maar wat een smaakbommetjes! Als antipasti kozen we de crostini met smeuïge ricotta, verse vijgen, parmaham van topkwaliteit en geroosterde pijnboompitten, en de gegrilde mosseltjes met tomaat, pittige kruiden, heerlijke olijfolie en véél look. Zonder overdrijven de beste mosselen die ik ooit proefde.

Crostini met ricotta, parmaham, vijgen, pijnboompitten
En dan moest het beste nog komen: pasta gevuld met aardappelpuree en reuzel, geserveerd met een tomatensaus met Sardijnse salsiccia boordevol smaak, en een bord farfalle met pompoen, blauwe kaas, geroosterde pijnboompitten, pittige kruiden en goeie olijfolie:

Pasta gevuld met aardappelpuree en reuzel


Farfalle met pompoen, blauwe kaas en pijnboompitten
Er kon eigenlijk geen hap meer bij, maar we vonden alles zo lekker dat we toch nog voor een dessert gingen: een tartufo met marsalawijn en een klassieke tiramisu. Lang geleden dat ik op restaurant zo lekker gegeten heb.

Dolce far Niente
Korttijksesteenweg 210
9831 Sint-Martens-Latem

Labels: , ,