Hamburgerrestaurant Jilles

Een goeie hamburger maken is een kunst. Dat werd nog maar eens bewezen toen we vorige week bij Jilles gingen eten, een brasserie met burgers als specialiteit. Ideaal voor een snelle hap als je daarna nog een film van het Filmfestival wil meepikken. (We zagen trouwens Ain’t Them Bodies Saints: mooie film!) Het interieur van de zaak is best gezellig, maar hoewel we gereserveerd hadden en er duidelijk nog plaats was achteraan, kregen we een plek pal naast de open koelkast met drankjes. Daar bleken trouwens zowat alle dranken in gekoeld te worden. Gevolg: de dienster liep continu over en weer tussen de koelkast aan de deur en de bar in het midden van de zaak. Handig is anders. Maar goed, we kwamen naar hier om een hamburger te eten. Keuze genoeg op dat vlak: rundburgers met mozzarella of cheddar, een stevige double burger, spitburgers met ham en veggieburgers. Het leek ons zonde om hier te gaan voor vegetarisch, daarom kozen we voor de hamburger met opgelegde tomaatjes en rucola, en de dubbele rundburger op een broodje met granen.
De burgers werden mooi geserveerd, met een slaatje in een apart kommetje ernaast, en zonder frietjes (maar dat wisten we op voorhand).


Allemaal heel verzorgd, alleen jammer dat het vlees niet was wat we verwachtten. Een rundburger, is dat geen hamburger met puur rundvlees? Nee dus: voornamelijk varkensvlees met een beetje rundvlees erdoor dat véél te zwaar gekruid was. Toen we aan de ober lieten weten dat het toch wel jammer was, geprepareerde hamburgers geven als dat je zogenaamde specialiteit is, was die allesbehalve amused. ‘Dit is wel vers vlees hé, kom maar mee naar de keuken.’ Eigenaar Jilles die aldaar naarstig hamburgers stond te bakken, vertelde inderdaad dat de hamburgers vers van de slager kwamen, vers geprepareerd that is. En hamburgers met pure beef? Nee, dat kon niet, dat valt uit elkaar, kan je niet deftig bakken, onmogelijk. Frietjes zou hij binnenkort wel serveren, onze beste Jilles. Dat is toch iets. En misschien kunnen we hem nog deze tip meegeven: ga eens checken hoe ze hun burgers in Amerika bakken. Daarna komen we heel graag nog eens terug!

JILLES eten & drinken
Tentoonstelllingslaan 165 in Gent
09 330 36 23
www.jilles.be

Labels: ,