Eettip: Club Het Pand

Sashimi met aubergine, miso en sinaasappel
Club Het Pand - het gastronomische restaurant van de UGent – ontdekten we enkele maanden geleden. Een tip die we jullie niet willen onthouden. Want je kan er lekker eten én de prijzen zijn zeer democratisch. Ideaal om in januari met een beperkt budget toch nog een nieuwjaarsfeestje te organiseren. Ken je zoals wij iemand die aan de universiteit werkt of studeert, dan krijg je bovendien een goeie 17% korting.
Toen we er in oktober aan tafel schoven, waren we om te beginnen aangenaam verrast door de uitgebreide keuze aan gin & tonics: zo’n 10 soorten staan er op de aperitiefkaart. Tweede pluspunt zijn de aangepaste bieren die je bij het menu kan kiezen. Dat zie je tegenwoordig wel vaker, maar hier hadden we het niet meteen verwacht. Je kiest tussen eten à la carte of een wekelijks wisselend menu, met voor elke gang keuze tussen drie gerechten. Ik ging voor de tweede optie, met lekkere sashimi met aubergine, miso en sinaasappel, en daarna griet met krab, hazelnoot, savooi en aardappel. Aan de overkant verschenen sint-jacobsvruchten met bloedworst, appel en Veddett en wilde eend met rode bietjes, sjalotten en bosbessen. Als afsluiter nam ik het bordje Gentse biokazen van het Hinkelspel.

sint-jacobsvruchten met bloedworst, appel en Veddett

Griet met krab, savooi, hazelnoot en aardappel
Eindafrekening voor een aperitief, een volledig menu met aangepaste bieren, water en koffie: ca. 50 euro per persoon (met personeelskorting). Toppertje!

Club Het Pand 
Onderbergen 1
9000 Gent
tel. 09 264 83 03
(open van maandag tot vrijdag)

Labels: , ,