Favoriete eat & wear adresjes in Stockholm

In het voorjaar deden we een korte citytrip naar Stockholm. Het is intussen al even geleden, maar we zetten toch nog graag onze favoriete adresjes op een rij.


Om rond te hangen
Gamla Stan ofwel ‘de Oude Stad’, het historisch centrum dus. Wij doorkruisten Stockholm vooral te voet en wandelden wat af. Dit was by far ons favoriete stadsdeel. Een labyrint van steegjes met kasseistenen en charmante straten met veel leuke winkels, gezellige cafés en terrasjes.

Om te lunchen of voor koffie & taart
Café Schweizer Konditori (Västerlanggatan 9)
Wij waren er in de namiddag en proefden de verse muntthee en chocoladetaart en dat was overheerlijk. We zagen in de koeltoog ook lekkere slaatjes en broodjes en vonden het jammer dat we al een lunch achter de kiezen hadden. De inrichting is een beetje rommelig, maar gezellig. Ook bijzonder: de muren van dit adresje staan vol met namen, herinneringen en quotes van eerdere bezoekers.Om te shoppen
Wat is die Scandinavische stijl toch schoon … veel zachte tinten en natuurlijke materialen. Zelfs de meest banale dingen – denk keukenhanddoek of broodplankje – zien er zo mooi uit. Bij Iris Hantverk waren er bijvoorbeeld heel leuke (en praktische) interieurspullen. Bij E. Torndahl waren we verliefd op de kinderkleding en decoratie voor de kinderkamer. Je vindt beide shops ook in Gamla Stan (Västerlanggatan 24 en 63). En in de grote winkel van MILQ (Gamla Brogatan 26) stond het barstensvol leuke cadeautjes voor de thuisblijvers. Zo heeft Lora nu een lief konijnlampje van Rice op haar kamer en Kato kreeg een schattig keukenschortje voor bij het bakken.

Iris Hantverk

Kinderspullen en méér bij E. Torndahl
Om 's avonds te eten
Wij aten lekkere mosselen bij Cloud Nine Food &Cocktails (Torsgatan 1). De porties waren er wel nogal klein. En ook bij Sturehof (Stureplan 2) aten we lekkere vis op het drukke terras.
Labels: , , , , ,