|
Menu maxibrunch bij foom |
Gang één verscheen in de vorm van een etagère vol lekkers (Franse kazen, stukjes gevulde wrap, sandwiches, minicroissants,…).
Daarna kregen we een kervelsoepje dat best lekker was, maar niet echt paste na de croissant die ik net in mijn mond had gestopt.
|
Etagère met lekkers |
Tegen de tijd dat de pancakes met rood fruit, Griekse yoghurt en bacon voor onze neuzen stonden, was onze honger dus al ferm gestild. De combinatie pancakes en bacon – een rare Amerikaanse gewoonte, zo zijn er wel meer - vonden we allemaal wat vreemd, al was de bacon wel goed gebakken. Verder: heerlijke pancakes, (een beperkte hoeveelheid) vers fruit en smeuïge yoghurt.
|
Pancakes met bacon, Griekse yoghurt en rood fruit |
De yoghurtparfait als toetje, met granola en fruit, had voor mij eigenlijk niet meer gehoeven, maar ik at hem toch op omdat hij zo lekker was.
|
Yoghurtparfait |
Na een extra cappuccino vonden we het tijd om het eten wat te laten zakken met een korte wandeling, tot aan de Vismarkt… Daar ontdekte ik een interieurwinkel - helaas gesloten op zondag, dus ik kon niet binnen gaan snuisteren – die je eerder aan het Antwerpse Zuid zou verwachten:
Simple Design. Ernaast: een hip uitziend restaurant met de naam
Pintxos. En nog wat verderop een koffie- en lunchbar,
Sister Bean, waar we – dorstig na de lange wandeling - besloten om nog iets te gaan drinken.
Dat bleek alweer een ontdekking: gezellige sfeer en op de kaart staat allerlei lekkers dat wordt bereid met biogroenten, maar bijvoorbeeld ook patisserie van Elisa Bakt, homemade icetea en limonade, en zelfs natuurwijnen van het Gentse
A Taste Affair, onze huisleverancier hier thuis.
|
Homemade drinks bij Sister Bean |
|
Sister Bean |
Mechelen is er met andere woorden op vooruitgegaan sinds de tijd dat ik elke week met mijn haar strak in een knotje naar de balletstudio trok. En dan heb ik alleen nog maar dat kleine stukje van de stad gezien. Benieuwd wat ik allemaal kan ontdekken als ik mijn radius wat uitbreid. Tips, anyone?