In Gent zijn we er nog niet geraakt. Al fascineerde het
concept van Wasbar - je was doen en tegelijkertijd gezellig een hapje eten en
drinken - ons wel. Het lijkt een beetje gek, maar is heel succesvol en hip, als
we de boekskes mogen geloven.
Toen we toevallig op lunchuur in de buurt van de Antwerpse
Wasbar waren, wilden we de lunch er graag eens proberen. Het was er opvallend
kalm, op die woensdagmiddag. Geen wassende medemensen, maar enkel een tweetal
andere tafeltjes waar iets gedronken werd. De wasmachines met namen als
Josephine, Zulma en Gaspard zijn wel een grappig zicht. Alle
wasproducten zijn er overigens van Ecover – ook een pluspunt. Het interieur is
met veel smaak ingericht. Leuke stoelen in vrolijke kleuren, een bar met
tegeltjes, kaders aan de muur, verse bloemen op tafel, gezellige tapijtjes …
Wij bestelden er een toast met gerookte zalm en mozarella
als lunch en kregen een royale portie. De toast is een receptuur van Wim Ballieu en wordt bereid in een wafelijzer. We twijfelden nog over een slaatje
erbij. De slaatjes zien er ook overheerlijk uit en worden in mooie glazen potten
geserveerd. Maar we hadden het nooit op gekregen, we moesten al moeite doen om
de toast binnen te werken.
 |
In het echt veel smakelijker dan op deze slechte foto die ik met mijn gsm nam ;-) |
Het was lekker, vers, snel … zo hebben we onze lunch graag.
Betalen kon enkel met bancontact. Voor twee toasten (mijn partner nam ham & kaas, ook lekker!), een koffie en spuitwater betaalden we 17 euro.
Labels: eten